Kalp ve damar hastalıkları, yaşamımızı tehdit eden en önemli hastalıkların başında geliyor. Özellikle yaz aylarında artan sıcaklıklar kalp hastalıklarını tetikler nitelikte.
Peki, ne yapmalı?
Spor Yapmalı
Düzenli olarak spor yapmak kalp sağlığına iyi gelir. Fiziksel aktiviteler oksijen kullanımını artırırken kondisyonu da geliştirir. Yaz aylarının vazgeçilmezi yüzme sporu, kan dolaşımının daha etkin faaliyet göstermesini sağlar, kalp ritmini düzenler, kalp sağlığını korur.
Bol Su İçmeli
Yaz mevsiminde artan sıcaklıklar su ihtiyacımızı tetikliyor. Kalp sağlığımızı korumak ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak için günde en az 3 litre su içmek önemli!
Stresi Yenmeli
Yaz aylarında sıcaklık ve nem artışına bağlı olarak vücut ısısı artar, kalp atışı hızlanır. Bu durum da strese yol açar. Çok fazla stres, başta kalp hastalığı olmak üzere birçok kritik hastalığa davetiye çıkarıyor.
Sigarayı Bırakmalı
Kalp hastalıkları dışında daha pek çok zararı bulunan sigaranın bırakılması bu yaz kendinize verebileceğiniz en büyük hediye olabilir.
Çocukları Bilgilendirmeli
Çocukken edinilen bilgiler, yaş ilerledikçe alışkanlığa dönüşür. Yaz mevsiminde okulların tatil olmasıyla daha çok vakit geçirmeye başladığımız çocukları sağlıklı yaşam prensipleri konusunda bilgilendirmeli, onlara örnek olmalıyız.
Türkiye’de her yıl 300 bin kalp krizinin 125 bin ölüme yol açıyor. Katılım Emeklilik Kritik Hastalıklar Sigortası ile başınıza gelebilecek kalp krizi, kanser, hastalık sonucu inme gibi durumlara karşı kendinizi ve sevdiklerinizi bugünden güvence altına alın. Huzurlu geleceğin kapılarını açın.
Katılım Emeklilik Kritik Hastalıklar Sigortası hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın.