Mutfakta tasarruf bayat ekmekle başlar!

, 09 Nisan 2018 , BES , Yorum Yok
11nisn-blog

Türk geleneklerinde evde yemek yapmak zevkli bir alışkanlık… Ancak artan masraflar ve yoğun iş temposu sebebiyle insanlar daha çok sipariş verme eğiliminde. Mutfakta bütçeden ve zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak yöntemleri sizler için derledik.

Bayat ekmekleri atmayın
Bir gün önceden kalan, tüketemediğiniz ekmekleri çöpe atmayın. Bayat ekmekleri, minik parçaları ayırıp baharatlarla soteleyerek salata ve çorbalarda kullanabilirsiniz.

Yemediğiniz meyveleri tatlılarda kullanın
Dolapta kalan meyvelerin çürümesini önlemek için tatlılarda kullanın.

Atıştırmalıkları fırınlayın
Cips, bisküvi gibi bayatlamış atıştırmalıkları mikrodalgaya atarak yeniden tazeleyebilirsiniz.

Fazla yemek pişirmeyin
Sofranın zengin görünmesi için fazla yemek pişirmek israf, zaman kaybı ve maddi sıkıntıya sebep olur. Öğünlerinizde çeşit sayısını azaltarak tasarruf edebilirisiniz.

Çabuk bozulmayan yemekler seçin
Zeytinyağlı yemeklerin dolap ömrü uzundur. Belirlediğiniz bir günü yemek pişirmeye ayırarak hafta içinde oluşacak zaman kaybını önleyebilirsiniz.

Mutfak alışverişinde temkinli olun
Mutfak alışverişi yaparken tüketemeyeceğiniz ürünleri almak yerine ihtiyacınız olanları alın. Böylelikle hem taze yiyecekler tüketmiş hem tasarruf etmiş olursunuz.

Semt pazarlarına gidin
Semt pazarları tazelik ve bütçe açısından bulunmaz nimettir. Haftanın belirli günlerinde kurulan evinize en yakın semt pazarını tespit edip mutfak alışverişinizi yapabilirsiniz.

Sağlıklı BES’lenin
Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile mutfakta yaptığınız tasarrufu geleceğiniz için biriktirin. BES, mevcut kamu sosyal güvenlik sistemine ek olarak bireylere emeklilik döneminde gelir sağlamayı amaçlayan özel bir tasarruf sistemidir. Katılım Emeklilik faizsiz BES Planları ’ndan dilediğinizi seçin, %25 devlet katkısı ve Katılım Emeklilik güvencesiyle huzurlu bir geleceğe ilk adımınızı atın.

Yorum Yaz

E-postanız gözükmeyecektir.