Kanserden Koruyan Yaz Meyveleri

, 16 Ağustos 2017 , BES , Yorum Yok
20170815-bloggorsel1

Doğanın enerjisini taşıyan yaz ayları, birbirinden renkli ve sağlıklı pek çok meyveyi sofralarımıza getiriyor. Kritik hastalıklardan kanserle savaşta doğru yiyecek seçiminin önemi büyük. Biz de bağışık sistemine katkısı sebebiyle kanserden koruyan yaz meyvelerini sizler için listeledik.

Kayısı

Besleyici ve iştah açıcı özelliği bulunan kayısı, iyi bir betakaroten kaynağı olup, akciğer ve mide kanserlerinden koruyucu özelliğe sahiptir. Yapılan araştırmalara göre düzenli aralıklarla kayısı tüketmek kanser tüketimini %30 azaltır.

20170815-bloggorsel2

Şeftali

Kökenleri Çin’e dayanan şeftali ağacı, eski Çin’de Hayat Ağacı adıyla bilinir. Yapısında bulunan bioflavonoid ve karotenoid sayesinde hücrelerin hasar görmesini engelleyerek kanserden korur.

20170815-bloggorsel3

Kiraz

Kiraz, anti-bakteriyel ve anti-viral özellikleri ile fitokimyasal bir besindir. Kiraza parlak kırmızı rengini veren antosiyaninler, sağlıklı hücreleri etkilemeden kanser hücrelerinin büyümesini durdurarak kanserli hücrelerin kendi kendini yok etmesini sağlar.

20170815-bloggorsel4

Domates

Sebze mi meyve mi tartışmalarının gözdesi domates, çekirdekli yapısıyla meyve kategorisindedir. Yaz aylarının şifa kaynağı domates, kanserle savaşta büyük rol sahibi likopen içerir.

Gördüğümüz gibi gerekli önlemi aldığımızda sağlık için ihtiyacımız olan her şey yanı başımızda. Ancak kritik hastalıklar konusunda tam güven sağlamak için olası risk durumlarını da göz önünde bulundurmalıyız. Katılım Emeklilik Kritik Hastalıklar Sigortası ile kalp krizi kanser veya hastalık sonucu inme durumlarında alacağınız toplu para ile ister tedavi masraflarınızı, ister diğer giderlerinizi karşılayın, kendinizi ve sevdiklerinizi bugünden koruma altına alın.

Yorum Yaz

E-postanız gözükmeyecektir.